Gunfighter komt naar Assen
| 15:24 | Truckstar Redactie

Gunfighter komt naar Assen

Eén van de aller-spectaculairste trucks ooit, de Scania R620 Gunfighter van de Fin Mika Auvinen, komt naar het Truckstar Festival.

De Gunfighter is een zestig tons bulkcombi en is het vervolg op Auvinens schitterende, oranje bulkcombi ‘Shogun’. Met deze truck won Auvinen in 2008 de tweede prijs in de Special Paint-categorie tijdens het Truckstar Festival.

Summum van customized trucks
Dit jaar is Auvinen terug met de zijn nieuwste creatie Gunfighter: het summum van customized trucks. De Gunfighter won afgelopen jaar in Zweden de prestigieuze Nordic Trophy tijdens Lastbil 2010 in Elmia. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat de Fin volgende maand zonder prijs het Truckstar Festival zal verlaten.

Gunfighter-thema
Het gunfighter-thema van de truck komt uit het oude Wilde Westen van Amerika. Gunfighters waren gevaarlijke individuen die bekend stonden om hun snelle en goedgerichte pistoolschieten.

Het is ondoenlijk alle details van de Gunfighter te beschrijven. Het spuitwerk en alle versieringen zijn uiterst gedetailleerd; uiteraard kun je het beste zelf komen kijken, maar op de video hieronder zie je alvast een voorproefje van de motorwagen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie