Den Hartogh
| 11:21 | Rik Werner

Den Hartogh werft chauffeurs met Volvo FH promotietruck

Den Hartogh Logistics heeft een Volvo FH 460 ADR-trekker aangeschaft die als promotietruck wordt ingezet op vakbeurzen en truckevenementen.

Den Hartogh hoopt er nieuwe chauffeurs mee te werven. De wagen doet overigens ook dienst in het normale bulktransport.

Campagne

,,Door groei in het bedrijf en vergrijzing kampen we met een dreigend personeelstekort”, aldus Erik Groen, equipment manager bij Den Hartogh. ,,De Volvo FH promotruck is een middel om jongeren te enthousiasmeren voor het chauffeursvak, uiteraard als onderdeel van een bredere campagne.”

Den Hartogh

Nieuwe technieken

De Volvo FH-trekker is uitgerust met I-Shift Dual Clutch, cruise control en een dode hoek camerasysteem. ,,Aandachtspunten zijn voor ons veiligheid en brandstofefficiency”, zegt Groen. ,,Deze truck verschaft ons een goed beeld van de toegevoegde waarde en het rendement van dit soort nieuwe technieken.” De Volvo FH is geconfigureerd in een Light-uitvoering. Dit betekent dat het gewicht zo laag mogelijk is gehouden door componenten als een lichte achteras en aluminium velgen. Verder is onder meer gekozen voor het Active Safety-pakket, bochtverlichting en Bi-Xenon koplampen.

Den Hartogh

Bestelling

Momenteel heeft Den Hartogh 69 Volvo-trucks in bestelling die door Volvo Group Truck Center gefaseerd worden uitgeleverd aan vestigingen van Den Hartogh in verschillende landen in Europa.

Lees ook: Video: zo werkt een autonome vuilniswagen van Volvo.

Video: Volvo Trucks USA lanceert verse VNL.

Frisse Volvo FH460 voor podiumbouwer InterStage.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie