Maasvlakte Plaza
| 10:09 | Rik Werner

Havenbedrijf Rotterdam ziet Maasvlakte Plaza in behoefte voldoen

Havenbedrijf Rotterdam zegt tevreden te zijn over de animo voor Maasvlakte Plaza. Het in mei geopende nieuwe chauffeursonderkomen met bewaakte parkeerplaats op Maasvlakte 2 lijkt te zijn geaccepteerd door chauffeurs en transporteurs.

In juni was op zes avonden 90 procent van alle 359 parkeerplaatsen bezet, meldt het Havenbedrijf. ,,Plaza wordt intensief gebruikt door met name containerwegvervoerders op de Maasvlakte. Dat was onze bedoeling”, aldus Ronald Paul, coo van het Havenbedrijf.

Buffer

Maasvlakte Plaza is één van de grootste beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa. Door de opening verdubbelde het aantal van beveiligde parkeerplaatsen in de Rotterdamse haven naar 750. ,,We zien dat van maandag tot en met donderdag de truckparking goed bezet wordt. In het weekend is het nog rustig maar begint de bezettingsgraad ook op te lopen”, aldus Paul. ,,Het wild parkeren op de Maasvlakte is praktisch verdwenen en Plaza kon twee keer ingezet worden als buffer om door een storm en een hack gestrande vrachtwagens op te vangen.” De meeste chauffeurs komen uit de regio Rotterdam, Noord-Brabant en Oost-Nederland.

Card

Het Havenbedrijf beoogde met de aanleg van Maasvlakte Plaza de beveiliging van geparkeerde vrachtwagens te verbeteren en de overlast van trucks te verminderen. Daarover zijn nog geen cijfers bekend gemaakt. Het Havenbedrijf stelt alvast wél tevreden vast, dat veel transportbedrijven de cargo card als betaalmiddel op de parkeerplaats gebruiken. Paul: ,,Intensiever gebruik van de card maakt de weg vrij om de card ook voor andere logistieke zaken in te zetten. Dat kan het logistieke proces verbeteren.’’

Toeristen

Ook Routiers zegt tevreden te zijn met de eerste twee maanden van hun nieuwe restaurant. ,,Veel gasten zijn meeverhuisd. Onze lunches worden steeds drukker bezocht omdat we nu ook meer toeristen en zakelijke gasten ontvangen. ’s Avonds blijft het druk tot de sluitingstijd om 23.00 uur”, aldus restauranthouder Trudie Roskam.

Lees ook: Ransomware aanval dwingt chauffeurs naar Maasvlakte Plaza.

Zonder cash automatisch parkeren afrekenen Maasvlakte Plaza.

Truckparking Maasvlakte Plaza open.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie