Herdershond gestolen bij Belgisch transportbedrijf
| 10:22 | Truckstar Redactie

Herdershond gestolen bij Belgisch transportbedrijf

Bij transportbedrijf Menten in het Belgisch-Limburgse Hoeselt zitten ze met de handen in het haar na een inbraak. De dieven hadden het merkwaardig genoeg niet op de vrachtwagens, maar op de speciaal getrainde Mechelse herder Jack voorzien.

De afgelopen jaren werd het Belgische bedrijf al regelmatig het slachtoffer van inbrekers. Af en toe verdween er een peperdure vrachtwagen en daarom besloot directeur Martijn Menten enkele honden aan te schaffen. Hij had al twee Duitse herders en kocht onlangs een derde, speciaal getrainde waakhond. Om ook de konijnenplaag in de buurt te bestrijden, werd zelfs stroom gezet op het onderste deel van de omheining. Met resultaat, want zowel de inbrekers als de konijnen bleven weg.

Spoorloos

Zondagochtend werd echter vastgesteld dat de nieuwe waakhond spoorloos was verdwenen. ‘Eén groot raadsel’, zegt Menten. ‘De Mechelaar, de gevaarlijkste van onze drie herders, is speciaal getraind om inbrekers af te houden en het dier is redelijk mensenschuw. Eigenlijk is Jack een politiehond. Als zo’n beest tegen de draad springt, zet elke inbreker het doorgaans op een lopen.’
Eerst werd gedacht dat de hond was uitgebroken, maar dat is met een omheining vol stroom simpelweg onmogelijk. ‘Bovendien is Jack op korte tijd enorm aan ons gehecht geraakt.’

Vrees voor inbraak
De draad van de omheining bleek twintig centimeter boven de grond doorgeknipt. De politie en de directeur vermoeden dat de inbrekers de hond van dichtbij verdoofden en het beest nadien door de draad trokken. Buiten de waakhond verdween er niets. Bij Menten is het ondertussen al drie dagen alle hens aan dek. ‘We vrezen dat er nu snel een inbraakpoging zal volgen. Alert zijn is dus de boodschap’, aldus de directeur.

Bron: Het Nieuwsblad

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie