Hulpkonvooi Roemenië vertrokken
| 15:28 | Truckstar Redactie

Hulpkonvooi Roemenië vertrokken

Voor de 22e keer is vanuit Moerkapelle een konvooi met hulpgoederen vertrokken voor Roemenië.

Het konvooi, van de stichting Kinderhulp Roemenië, vertrok op 3 november vanaf het terrein van transportbedrijf Jan Zijderhand, en werd door vrienden en familie uitgezwaaid.

Het konvooi bestaat uit vijftien vrachtwagens, elk met twee chauffeurs, een camper met vier dames voor de catering en twee luxe-auto’s van de organisatie. De trucks en auto’s zijn allemaal belangenloos beschikbaar gesteld, en de chauffeurs rijden in hun vrije tijd.

“We komen op zaterdagmiddag rond 17:00 uur aan in Roemenië”, vertelt Bas Versloot, medebestuurslid en transportmedewerker van de stichting. “En ook al is Roemenië tegenwoordig een EU-land, de hulp is echt nodig. De mensen hebben het er heel slecht en komen vanuit de dorpen in de bergen met paard en wagen de goederen in ontvangst nemen.”

Verschillende trucks zullen echter ook rondrijden en een aantal dorpen en gaarkeukens aan doen, en enkele basisscholen. Op zaterdag 12 november arriveert het konvooi weer in Moerkapelle. Meer informatie over de Stichting Kinderhulp Roemenië vind je op hun website.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie