HVC zamelt vuil in op gas
| 14:25 | Truckstar Redactie

HVC zamelt vuil in op gas

De HVC Groep heeft zestien Scania P310’s besteld die rijden op CNG. De eerste negen trucks zijn inmiddels afgeleverd.

De Scania’s worden ingezet in de inzameling van huisvuil in de provincies Noord- en Zuid-Holland. De wagens hebben een gestuurde naloopas en een korte wilebasis. Hierdoor ontstaat een zeer korte draaicirkel, ideaal in de krap aangemeten Nederlandse woonwijken.

De trucks hebben verder een stadsbus-achtige knielfunctie, af-fabriek CNG-tanks van 640 liter en een Allison-automaat. De motoren hebben een prettige 310 pk met een koppel van 1250 Nm. De dagcabines zijn iets verlengd en bieden plaats aan drie personen.

Het rijden op gas in plaats van diesel biedt HVC enkele voordelen. De auto’s lopen stiller dan vergelijkbare dieseltrucks en de CO2-uitstoot is lager terwijl de prestaties van de motor niet onderdoen voor dieselmotoren.

Dat past goed in de doelstellingen van HVC. Het bedrijf heeft als aandeelhouders 54 gemeentes en waterschappen uit Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. De opdracht is om die overheden te helpen met hun milieu-doelstellingen. De inzet van milieuvriendelijke trucks helpt daar uitstekend mee.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie