Hyundai komt met nieuwe zware truck
| 12:08 | Truckstar Redactie

Hyundai komt met nieuwe zware truck

Tijdens de Seoul Motor Show heeft Hyundai een nieuwe zware truck gepresenteerd, de Xcient.

Met deze opvolger van de zeven jaar oude Trago willen de Koreanen een graantje meepikken op de wereldwijde transportmarkt, inclusief de Europese. Wat de buitenkant van de Xcient aangaat, zou er geen probleem moeten zijn: Hyundai heeft goed naar de concurrentie gekeken en daarna een eigen team van ontwerpers aan het werk gezet. Over de binnenkant van de cabine is in elk geval bekend gemaakt dat deze een vrije hoogte heeft van 1.895 mm, 300 mm meer dan de Trago. Ook is het bed verbreed van 65 tot 80 cm. De chauffeur kan over een totaal van 1.046 liter bergruimte beschikken, een stoel met verwarmde of gekoelde ventilatie en het Blue-Link telematicasysteem van Hyundai.

Vooralsnog staan er twee motoren op het programma: de H met 10 l cilinderinhoud, 420 pk vermogen en een maximum koppel van 200 Nm enerzijds en de 520 pk sterke Powertech, die goed is voor 255 Nm. Over de transmissie of emissienormen is niets gezegd; wel dat Hyundai de Xcient nog dit najaar gaat leveren als trekker, bakwagenchassis en kipper, en er in 2017 wereldwijd 60.000 van wil afzetten, onder meer in Rusland. Voor de ontwikkeling had de fabrikant drie jaar en circa 214 miljoen euro nodig.

3 Reacties
  1. Hier zul je in de toekomst wel mee moeten gaan rijden. Anders win je het nooit van die mannen uit het oosten! Maar eerst maar eens zie of ze een poot op de markt krijgen!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie