IAA primeur: DAF CF Silent
| 14:53 | Truckstar Redactie

IAA primeur: DAF CF Silent

Fluisterstille distributietruck produceert maximaal 72 dB

Op de IAA 2014, die van 25 september tot en met 2 oktober in Hannover gehouden wordt, introduceert DAF een fluisterstille CF voor stedelijke distributie in avond en nacht. De CF Silent wordt begin 2015 leverbaar. Voor stedelijke distributie in avond en nacht ontwikkelde DAF de CF Silent.  

Piek

In de speciale ‘Silent-mode’ heeft die een geluidsniveau van maximaal 72 dB(A), waarmee aan de eisen voldaan wordt voor certificering als ‘Quiet Truck’ (PIEK in Nederland) en waardoor het mogelijk is goederen te laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts of vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden. 

De nieuwe DAF CF Silent is uitgerust met 10,8 liter PACCAR MX-11 Euro 6-motor met vermogens van 210 kW/290 pk tot 320 kW/440 pk, die sowieso bekend staat om z’n lage geluidsniveau. 

Stil met één druk op de knop

Op het dashboard bevindt zich een speciale ‘Silent’-knop. Door die in te drukken, schakelt de motorsoftware over op een programma waarbij koppel en toerental worden beperkt en er bij lagere toerentallen van versnelling gewisseld wordt. Ook de inkapseling van de versnellingsbak draagt bij aan een reductie van het geluid. 

DAF levert de extra stille CF distributietruck vanaf begin 2015 als 4×2 bakwagen en trekker met keuze uit dag-, slaap- en Space Cab-cabine en uiteraard een breed aanbod aan wielbasis. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie