VDL
| 16:26 | Rik Werner

Introductie DAF CF 2017 vertraagt komst e-truck VDL

VDL ETS (Enabling Transport Solutions) presenteert mogelijk pas eind dit jaar een elektrische truck. Als basis wordt de DAF CF modeljaar 2017 gebruikt.
Dat heeft Menno Kleingeld, managing director van VDL ETS, vandaag bekend gemaakt tijdens de ReinigingsDemoDagen in Lelystad.  De e-trucks werden al in het voorjaar van 2016 aangekondigd. De ontwikkeling heeft vertraging opgelopen omdat DAF dit jaar de CF-reeks vrij ingrijpend vernieuwde. Dat zorgde ervoor dat diverse componenten in een vrij laat stadium fors aangepast moesten worden. ,,Uitgangspunt is nu de 40 tons DAF CF Truck 2017, de 4×2 versie.’’

Twee varianten

Volgens Kleingeld worden er nog steeds twee varianten ontwikkeld. Een 37 ton trekker met een vermogen van 210 kw en een actieradius van 100 kilometer en een 27 ton bakwagen met een zelfde vermogen, maar dan een actieradius van 150 kilometer. De VDL e-trucks  zouden als basis kunnen fungeren voor de ombouw tot vuilniswagen of bezemwagen. De voertuigen zouden eveneens geschikt zijn voor lokale en regionale transporten.

Interesse

De VDL-directeur maakte van de gelegenheid gebruik om aanwezigen (lokale en regionale overheden, bestuurders en huisvuilbedrijven) aan te sporen door te pakken waar het gaat om de verduurzaming van het wagenpark. ,,Laat ons het weten als er interesse is. Wij hebben de productiecapaciteit om aantallen te maken. We willen deze e-trucks graag in serie bouwen.’’ Kleingeld refereerde daarbij aan Tesla, dat vorig jaar bij de aankondiging van de compacte Model 3 op voorhand tienduizenden orders mocht noteren. ,,Kom over de brug!”

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie