IVW sluit eerste convenant met eenmanszaak
| 15:45 | Truckstar Redactie

IVW sluit eerste convenant met eenmanszaak

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft het eerste handhavings-convenant met een eenmansbedrijf gesloten: transportbedrijf De Vry International B.V.

De IVW heeft geconstateerd dat De Vry aan alle voorwaarden voldoet om voor een convenant in aanmerking te komen. De ondernemer heeft zijn bedrijfsprocessen goed op orde en boekte goede resultaten bij eerdere inspecties van de IVW en andere inspectiediensten. Ook toont hij de wil om voortdurend te verbeteren voor verdere inperking van risico’s.

De Vry rijdt als charter voor tanktransportbedrijf Den Hartogh Logistics uit Rozenburg. Met dit bedrijf sloot de IVW al eerder een handhavingsconvenant.

Ongeacht de groote
Deze beide convenanten tonen aan dat ongeacht de grootte elk bedrijf in aanmerking kan komen voor deze toezichtsvorm. Als het bedrijf maar kan aantonen dat de beheersmaatregelen voor veiligheid, kwaliteit en interne controle goed op orde zijn, het de wet- en regelgeving goed naleeft en de wil heeft om de voortdurend te verbeteren voor verdere vermindering van risico’s.

Bron: Inspectie Verkeer en Waterstaat

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie