Kapotte as kost v.d. Brink tijd
| 13:03 | Truckstar Redactie

Kapotte as kost v.d. Brink tijd

De vierde etappe van de Dakar Rally is voor het team van Mammoet Rallysport niet makkelijk geweest.

De etappe werd op 4 januari gereden en Martin van den Brink verloor opnieuw kostbare tijd door een kapotte aandrijfas. “We kwamen richting de twintigste en later negentiende positie, toen we ineens merkten dat er iets flink mis was”, aldus van den Brink.

Bij nadere inspectie bleek de aandrijfas aan de voorzijde volledig afgebroken te zijn. Uiteraard was Martien Hol met zijn snelle assistentie-truck gauw ter plaatse voor een nieuwe aandrijfas en de reparatie. “Ik ben allang blij met die servicetruck achter me, zonder die truck hadden we hier niet gestaan”, zegt van den Brink na de finish. Hij kwam als 37e binnen, maar gaat tijdens de komende etappes sterk terugkomen. Vooral in de duinen zal de Ginaf rallytruck goed in zijn element zijn.

Team de Rooy zeer sterk
Het goede nieuws kwam van Team de Rooy. Gerard de Rooy reed een zeer strakke vierde etappe; hij kwam als eerste over de streep met zijn Iveco Powerstar, gevolgd door teamgenoot Hans Stacey, en teamgenoot Biasion op de derde plaats. Marcel van Vliet was op de vierde plaats de derde Nederlander die finishte, met zijn Veka-MAN. Sterke prestaties van de Nederlandse truck-coureurs dus.

Team de Rooy leidt het algemeen klassement nu, met Gerard aan kop en Hans Stacey op de tweede plaats. Op de derde plaats staat de Italiaan Biasion.

Klik hier voor de uitslag van de vierde etappe.

Klik hier voor het algemeen klassement.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie