Klanten over nieuwe Renault trucks
| 10:00 | Truckstar Redactie

Klanten over nieuwe Renault trucks

Fieldtest-chauffeurs vertellen over ervaring met nieuwe zware Renault trucks

Renault introduceert binnenkort haar nieuwe serie zware trucks. Veel officiele informatie is daarover nog niet vrijgegeven maar Renault licht zo nu en dan een tipje van de sluier. In het bijgevoegde Youtube-filmpje vertellen een aantal chauffeurs uit verschillende Europese landen over hun ervaringen met de testtrucks waarin zij al geruime tijd rondrijden.

Onder hen onder andere Erik Nagel en Jochem Leemans van R. Nagel uit Oude Meer en eigenrijder Johan Hengst uit Schildwolde. Zowel Nagel als Hengst rijden met een Renault fieldtest-voertuig en zijn al meerdere malen gespot door lezers van Truckstar: Nagel rijdt met een witte 4×2 trekker in lage uitvoering, Hengst heeft een trekker met een hoge cabine die ter vervanging van de Magnum zal dienen.

De geinterviewde chauffeurs zijn stuk voor stuk erg enthousiast over de nieuwe zware Renaults, die naar alle waarschijnlijkheid R/Evolution gaat heten. Eigenschappen die genoemd worden zijn onder andere de afwerking die volgens de chauffeurs stukken beter is dan voorheen, stevigheid en hoge souplesse in stuurgedrag en motorkarakteristiek. 

Op cabinegebied vindt er een flinke omslag plaats bij Renault. Zowel de legendarische Magnumcabine als die van de Premium wordt vervangen door een modulaire cabine, die in verschillende hoogte-uitvoeringen beschikbaar zal zijn. Het topmodel zal daarbij beschikken over een vlakke vloer, een eigenschap die veelvuldig geroemd werd bij de Magnum.

De nieuwe trucks worden uitgerust met Euro 6 uitvoeringen van de DTI 11 en 13 liter motoren, beide uitgerust met SCR om aan de gestelde emissie eisen te voldoen.

De officiele introductie van de nieuwe Renault-familie vindt plaats in juni. 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie