Litouwer mag rijbewijs inleveren
| 16:05 | Truckstar Redactie

Litouwer mag rijbewijs inleveren

De politie in Zeeland heeft op 29 juni het rijbewijs van een Litouwse vrachtwagenchauffeur ingenomen. De man was stomdronken.

De chauffeur werd om twee uur ’s middags aangehouden in de Dorpsstraat in Schoondijke. Hij bleek vier maal de toestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Dat was ruim voldoende voor de politie om het rijbewijs in te nemen. 

Achttien keer de limiet en niet dood
Overigens haalde de Litouwse politie afgelopen mei een chauffeur uit dat land van de weg die achttien keer de limiet aan alcohol in zijn bloed had. De chauffeur had met die waarde eigenlijk dood moeten zijn.

De chauffeur was echter nog goed bij kennis en reed op een doorgaande weg honderd kilometer van de hoofdstad Vilnius. “Dit moet een onofficieel record geweest zijn”, vertelde de directeur van de Litouwse verkeerspolitie Saulius Skvernelis.

Beroerde verkeersveiligheid
Met de verkeersveiligheid in Litouwen is het bijzonder slecht gesteld. Het is één van de gevaarlijkste landen van de EU om in te rijden. Per miljoen inwoners vielen er 110 doden in 2009. Het merendeel van deze ongelukken is alcohol-gerelateerd. In Nederland vielen 39 doden per miljoen inwoners in 2009.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie