Litouwer parkeert truck op overweg
| 11:21 | Truckstar Redactie

Litouwer parkeert truck op overweg

Een Litouwse chauffeur heeft zijn truck op een overweg in Vught stilgezet. Een intercity-machinist wist een ongeluk ternauwernood te voorkomen.

Het incident gebeurde op zaterdagavond 6 oktober. Waarschijnlijk durfde de Litouwer het spoorwegviaduct van de N65 niet aan met zijn autotransporter en koos hij ervoor om door Vught te rijden. Het viaduct is net iets meer dan vier meter. 

Op het moment dat de man op de Helvoirtseweg het spoor over wilde steken, gingen de bomen naar beneden. Eén van de slagbomen kwam tussen de motorwagen en de aanhanger terecht. Het is niet duidelijk waarom de chauffeur besloot om de truck op de overweg te laten staan en het leven van talloze treinpassagiers en omstanders in gevaar te brengen, in plaats van door te rijden.

De machinist wist zijn trein in ieder geval op tijd stil te zetten. Een knappe prestatie; de kans dat dit lukt met een op volle snelheid rijdende trein is niet zo groot. Groot was echter wel de hinder en vertraging voor treinreizigers in de regio Den Bosch.

Bron en video: Omroep Brabant

4 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie