LNG trucks voor Wim Bosman
| 11:33 | Truckstar Redactie

LNG trucks voor Wim Bosman

Wim Bosman Transport B.V. nam deze week haar eerste LNG truck in gebruik. De Mercedes Econic is de eerste in een serie van vijf, die dit jaar nog geleverd worden.

De trucks rijden volledig op LNG (liquified natural gas). Dit is vloeibaar gemaakt aardgas dat minder volumineus is dan ‘gewoon’ aardgas, waardoor er meer in een tank past met als gevolg dat de actieradius toeneemt. Met de LNG trucks kan zonder te tanken ruim 700 kilometer gereden worden. De trucks zijn uitgerust met een Lean burn aardgasmotor, die tot 50 procent CO2-reductie kan bewerkstelligen. 

Wim Bosman streeft ernaar om op termijn over te schakelen op LBG (gas gewonnen uit natuurlijke bronnen), waarmee de trucks volledig CO2-neutraal worden.

Het bedrijf uit ’s Heerenberg koos voor de Econic vanwege de lage instip en grote ruiten. Naast gebruiksvriendelijkheid levert dit volgens het transportbedrijf meer veiligheid op: ‘De chauffeur zit op ooghoogte met, en heeft een beter overzicht op fietsers en voetgangers’, aldus woordvoerder Bertil ter Maat.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie