Mackdag wordt spectaculair
| 11:56 | Truckstar Redactie

Mackdag wordt spectaculair

Eén van de leukste truck-evenementen van het jaar komt er weer aan: de Mackdag! En die belooft het nodige spektakel.

Op 30 september vindt de 33e Mack en Speciaal Transportdag plaats. Dit jaar met meer spektakel dan ooit. Zo is er tussen al het truck- en kranengeweld een spuit-demonstratie met een Amerikaanse brandweerwagen, en rijdt er op het buitenterrein een radiografisch bestuurd Scania-model rond in de bijzondere schaal 1:5.

Bos kranen en Amerikanen
Uiteraard staat het bekende ‘bos kranen’ weer op gesteld, plus de nodige Amerikaanse trucks, waaronder natuurlijk veel Macks. “Vorig jaar hadden we zo’n vijftig Amerikanen, nu kunnen dat er wel zestig worden. De inschrijving is momenteel nog open”, zegt organisator Willem Kuiper. En dat is natuurlijk te gek, want wanneer zie je in Europa zoveel Amerikaanse trucks bij elkaar?

Klassiekers en zwaar spul
Daarnaast komen er talloze klassiekers te staan, waaronder veel FTF’s, en ook dat is smullen, maar het is nog niet alles. Ook het zwaar en speciaal transport is ruim vertegenwoordigd met zware trekkers, lange diepladers en zware bergingstrucks. “In totaal verwelkomen we rond de 300 voertuigen”, zegt Kuiper.

Muziek
Geen Mackdag is echter compleet zonder muziek. Chauffeursheld Henk Wijngaard geeft acte de présence, evenals Dick van Altena en Savannah.

Nieuwe locatie in Amsterdam
De Mackdag verhuist dit jaar van Utrecht naar Amsterdam, naar het Amstelborgh Borchland-terrein aan de Holterbergweg/Borchlandweg in Amsterdam Zuid-Oost, tegenover P2 en de Ziggo Dome.

Kuiper heeft afscheid moeten nemen van het bekende Veemarkt-terrein in Utrecht. Die bui hing al een tijdje in de lucht; de gemeente Utrecht wil het terrein geschikt maken voor woningbouw.

Kom ook op 30 september! De toegang is gratis.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie