MAN: meer samenwerking met VW
| 15:02 | Truckstar Redactie

MAN: meer samenwerking met VW

Bestuursvoorzitter Jürgen Dorn van Volkswagendochter MAN, wil bestelauto’s voor het VW-label gaan produceren.

Dat meldt Dorn woensdag in de Duitse krant Handelsblatt. Dorn is er van overtuigd dat een grotere samenwerking tussen Volkswagen en MAN mogelijk is.

In het gesprek met de krant stuurt Dorn aan op het fabriceren van VW Crafter bestelbussen door MAN. De productie zou moeten plaatsvinden in de Poolse MAN fabriek in Krakau. “Binnen het Volkswagenconcern wil MAN een grotere rol spelen.” Op dit moment wordt de Crafter nog gefabriceerd bij concurrent Mercedes-Benz.

Dorn komt met het voorstel tijdens een slechte periode voor de MAN fabrieken met tegenvallende truckverkopen.
In de eerste maanden van 2013 moest Anders Nielsen, de kersverse CEO van MAN Truck & Bus AG om die reden grootschalige werktijdverkorting invoeren. Dorn meldt aan Handelsblatt: “We moeten ons afvragen of onze huidige manier van werken in deze tijd nog de juiste is.”

Zelf produceren
Duitse werkgeversorganisaties denken van niet. Dorn denkt het antwoord op de tegenvallende truckverkopen wel te weten: “Insourcing in plaats van outsourcing. We moeten onderdelen weer in de MAN fabrieken zelf gaan produceren. We denken daarbij concreet aan aandrijfcomponenten, remschijven en brandstoftanks. Het sluiten van fabrieken keuren wij pertinent af.” 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie