MAN
| 15:46 | Rik Werner

MAN TGX 20.500 XXL Performance Lion vanaf vandaag te bestellen

Vanaf juni staat de TGX 20.500 XXL Performance Lion van MAN bij dealers. Het nieuwe topmodel van de Duitse fabrikant is per vandaag al te bestellen.

De MAN TGX 20.500 XXL Performance Lion is goed voor een vermogen van 500 pk en het maximale koppel van 2.500 Nm is al bij 900 tpm beschikbaar. De trekker is rondom luchtgeveerd en het GVW bedraagt 20 ton.

Zuinig

MAN claimt het verbruik van de  D26 12,4 liter Euro 6 motor erg laag te hebben gehouden, met dank aan Efficient Cruise, Efficient Roll en het gebruik van lichte Alcoa Dura Bright velgen. Een andere belangrijke efficiency-factor is, aldus MAN, de nieuwe ip Matic versnellingsbak met 14 overbrengingen gekoppeld aan  Smart Shifting, HSU en de EVBec motorrem, die zeer snel schakelen mogelijk maakt.

Goede wegligging

MAN claimt dat het comfort van de TGX 20.500 XXL Performance Lion van ‘topklasse’ is. De truck beschikt standaard over de XXL-cabine met een stahoogte van 2.150 mm én een diepte van 2.000 mm. Het goede veercomfort is toe te schrijven aan de luchtgeveerde vooras, die tevens bijdraagt aan de goede wegligging. Het interieur van de cabine kenmerkt zich door een combinatie van grafiet- en zandkleurige tinten. Het leerpakket behoort tot de standaarduitrusting. Standverwarming, de automatisch geregelde airconditioning en een grote vrieskast zijn eveneens standaard. Ruitenwissers en verlichting zijn verder automatisch in te stellen. De chauffeur heeft bovendien de beschikking over het nieuwe 7-inch fullcolour MMT multimedia systeem met DAB+ radio-ontvangst, trucknavigatie, handsfree telefoon, twinpairing voor twee telefoons en USB-aansluiting.

MAN

Veiligheidspakketten

De MAN PerformanceLion wordt tenslotte standaard geleverd met diverse veiligheidspakketten. Xenon verlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting garanderen volgens de truckfabrikant volop licht en zicht.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie