Marcel van Vliet derde in eerste Dakar-etappe
| 11:16 | Truckstar Redactie

Marcel van Vliet derde in eerste Dakar-etappe

Marcel van Vliet was de sterkste Nederlander in de eerste etappe van de Dakar Rally 2014.

De eerste Dakar 2014-etappe werd op zondag 5 januari verreden. Marcel Van Vliet werd derde op een achterstand van 21 seconden op de winnaar, de Rus Mardeev met zijn Kamaz. Ales Loprais uit Tsjechië werd tweede met zijn Tatra.

Gerard de Rooy kwam als vierde over de finish, maar dat had ook Peter Versluis kunnen zijn, teamgenoot van Van Vliet. Versluis reed goed maar verloor tijdens de etappe plots veel tijd vanwege problemen met de schokbrekers van zijn MAN. Hij finishte met bijna 42 minuten achterstand op Mardeev en werd 37e.

Vier Nederlanders in top 10

Hans Stacey van Team de Rooy werd achtste en Wuf van Ginkel kwam als tiende over de streep. Vier Nederlandse truck-coureurs wisten daarmee bij de eerste tien te eindigen en dat is een goed begin van de rally. Maar duidelijk is ook dat we een goede strijd tegemoet gaan met de Russen en de Tsjechen.

Martin van den Brink van Mammoet Rallysport knalde met zijn Ginaf als dertiende over de streep, op 32 seconden gevolgd door Jos Smink. Vijftiende werd René Kuipers en negentiende Eimbert Timmermans. Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste etappe.

Team Veka heeft een mooie video gemaakt van de eerste stage, die staat hieronder.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie