Meer aangiftes transportcriminaliteit
| 16:36 | Truckstar Redactie

Meer aangiftes transportcriminaliteit

Het aantal aangiftes van transportcriminaliteit stijgt licht, zo blijkt uit cijfers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

In de eerste zes maanden van dit jaar werd 611 keer aangifte gedaan, 3,7 procent meer dan dezelfde periode in 2010.

In 430 van die gevallen ging het om ladingdiefstal, in 136 gevallen om diefstal van een truck, en in 45 gevallen ging het om diefstal van de truck inclusief lading.

Computers, drank, kleding
Daarbij zijn computers en andere elektronica nog altijd het meest geliefd bij criminelen, evenals kleding en sterke drank. Hun werkterrein blijft voornamelijk de zuidelijke provincies Brabant en Limburg, en de regio Rotterdam.

Niet ieder transportbedrijf doet echter aangifte, zeker niet als er alleen in de zeilen gesneden is. Voor de politie zijn juist ook die aangiftes belangrijk om een goed beeld te krijgen van de daders, hun werkterrein en hun methodes.

Secure Lane
Langs de transportcorridor Rotterdam-Venlo zijn inmiddels 25 parkings beveiligd en gecertificeerd. Binnen deze zogeheten ‘Secure Lane’ is de transportcriminialteit flink gedaald.

Verladersorganisatie EVO, Transport en Logistiek Nederland, verschillende ministeries, de politie en een aantal verzekeraars werken samen in de strijd tegen transportcriminaliteit. Secure Lane is daar een onderdeel van.    

Bron: EVO

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie