Milieuzone-app moet vervelende boetes uitsluiten
| 15:18 | Arjen van Vliet

Milieuzone-app moet vervelende boetes uitsluiten

Green-Zones lanceert op de Transport Logistica in München een milieuzone-app die een overzicht geeft van alle milieuzones in Europa.

Daarmee zouden onnodige boetes voorkomen kunnen worden. Chauffeurs kunnen vanaf 8 mei op de website van Green-Zones en vanaf eind juni via de nieuwe app op smartphones (Android/iOS) elke dag alle details over regels en uitzonderingen van alle milieuzones opvragen. Tevens worden de grenzen van de milieuzones zichtbaar gemaakt.

Actueel

De app meldt volgens producent Green-Zones de actuele status van elke milieuzone en geeft vanaf 20.00 uur ook de voorwaarden voor de volgende dag aan. De app kan in het Duits, Engels, Frans en Spaans worden gebruikt en is voor klanten van Green-Zones 12 maanden gratis te gebruiken. De code voor het downloaden van de app ontvangt de klant eind juni met de verzending van bij Green-Zones bestelde milieusticker.

Sancties

Green-Zones laat niet na te benadrukken dat het binnenrijden van een milieuzone zonder geldige sticker aardig in de papieren kan lopen. In Frankrijk varieert een boete tussen de 68 tot 375 euro en in Oostenrijk lopen de sancties uiteen van 80 tot zelfs 2.180 euro.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie