Minister krijgt dode hoek-les
| 15:39 | Truckstar Redactie

Minister krijgt dode hoek-les

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur heeft op woensdag samen met kinderen van groep 8 van een basisschool een les over de dode hoek gevolgd.

De minister was op bezoek bij basisschool De Vos in Voorschoten voor een verkeersles. Het bezoek was in het kader van vijftien jaar Veilig op Weg, een speciaal project voor basischolen waarbij kinderen leren hoe ze om moeten gaan met vrachtauto’s in het verkeer.

Vooral in de dode hoek van een truck vallen er slachtoffers. Vaak zijn dit schoolgaande kinderen of jongeren op de fiets.

Veilig op Weg
Om het aantal dode hoek-ongevallen terug te dringen werd vijftien jaar geleden Veilig op Weg gelanceerd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Velig Verkeer Nederland (VVN).

Het project heeft een speciale vrachtwagen waarmee ieder jaar zo’n duizend scholen worden bezocht. Kinderen uit groep 7 en 8 krijgen op die manier les over de gevaren van de dode hoek.

‘Kinderen zijn kwetsbaar’
Minister Schultz van Haegen nam zelf ook plaats achter het stuur van de Velig op Weg-truck: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het zo goed dat scholen, transportbedrijven en overheden de handen ineen slaan om het verkeer voor hen zo veilig mogelijk te maken. Daar hebben we de kinderen ook zelf bij nodig. Ik praat vandaag graag met de kinderen van basisschool De Vos over hoe je veilig op school en veilig weer thuis komt”, aldus de minister.

Grootste dode hoek-project
Veilig op Weg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste dode hoek-project van Nederland. Veilig op Weg maakt daarbij gebruik van honderden vrijwilligers door het hele land die helpen bij het geven van de les. Het project wordt door een groot aantal organisaties gesteund en nog steeds sluiten nieuwe partijen zich bij het initiatief aan. Daarnaast zijn TLN en VVN verheugd dat ook steeds meer transportbedrijven als ambassadeur van Veilig op Weg, lessen verzorgen op basisscholen in het land. 

Organisaties die Veilig op Weg steunen zijn: Mercedes Benz, TVM, VTL, BP, Simon Loos, Van Vliet Trucks Holland BV en Randstad. 2. Ambassadeurs van Veilig op Weg zijn onder andere Sita, Van Uden Logistiek, Simon Loos, Mebin en vele andere kleine en grote transportbedrijven.

Foto: Minister Schultz van Haegen krijgt samen met leerlingen van basisschool De Vos uitleg over de dode hoek.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie