Mooie Hoogvliegers-video Festival
| 14:36 | Truckstar Redactie

Mooie Hoogvliegers-video Festival

De Stichting Hoogvliegers heeft een prachtige video gemaakt van hun helikoptervluchten tijdens het Truckstar Festival.

De Stichting Hoogvliegers was een belangrijke gast tijdens het Truckstar Festival 2013. Met een schitterende helikopter, – voor de kenners: een Eurocopter EC-120B Colibri van Heli Holland – kregen twintig kinderen de vlucht en dag van hun leven, en werden ze verder volledig in de watten gelegd.

Een fikse regenbui op zatermiddag hield de helikopter wel eventjes aan de grond, maar weerhield de Hoogvliegers er niet van voor alle kinderen een topdag te fixen en van de kinderen echte hoogvliegers te maken!

Van die dag maakten de vrijwilligers een fantastische video, en die zie je hier op de website van de Stichting Hoogvliegers.

Wat doet de Stichting Hoogvliegers precies?

De Stichting Hoogvliegers heeft aan de transportsector een enorm belangrijke partner en was dit jaar voor de derde keer te gast op het Truckstar Festival. Maar wat doet de stichting nou precies? “Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 5 jaren vlogen er meer dan 5.000 kinderen. In 2013 vliegen er meer dan 1.000 kinderen”, aldus de stichting op hun website, waaronder dus twintig tijdens het Truckstar Festival.

“Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Onze kernwaarden zijn daarom: bijzonder en bevlogen!”

“Meer dan vijftien keer per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur. Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet, waar de kinderen zich via onze website kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen.”

Wat is het resultaat?

Een geweldig avontuur, met als hoogtepunt een vlucht van ongeveer 30 tot 45 minuten. Vaak kan er ook een familielid, zusje, broertje, ouder en een begeleider mee. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie