Nauwe samenwerking Nabuurs en Heinz
| 07:51 | Truckstar Redactie

Nauwe samenwerking Nabuurs en Heinz

Levensmiddelenconcern H.J. Heinz en logistiek dienstverlener Nabuurs versterken hun partnership voor de lange termijn.

Op een strategisch gelegen terrein langs de A15 wordt een modern magazijn van 40.000m2 gebouwd waar vanuit de Heinz-producten, via het logistieke netwerk van Nabuurs, hun weg vinden binnen de Benelux, richting de Duitstalige landen en Scandinavië. Eigenaar van het pand wordt vastgoedpartij Goodman, die ook de realisatie ervan voor zijn rekening neemt. ‘Dit is niet alleen een investering in onze logistieke toekomst, maar het voert ons ook verder op de reeds ingeslagen weg van ketensamenwerking’ aldus Tom Tillemans, verantwoordelijk voor de Europese logistieke koers bij Heinz.

Ketchup kruispunt

Naast een gunstige ligging ten aanzien van snel- en waterwegen speelt ook de nabijheid van de productielocatie in Elst een belangrijke rol bij de keuze voor bedrijventerrein De Grift. In het Gelderse Elst wordt ketchup voor heel Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Japan gemaakt. Er rollen dagelijks zo’n miljoen flessen van de band en hiermee is dit de grootste productielocatie buiten het Noord-Amerikaanse moedercontinent. 

Ambitie

Alle betrokkenen hebben de ambitie om begin 2017 operationeel te zijn. Tot die tijd blijft Nabuurs de Heinz-goederen vervoeren vanuit de bestaande locatie in Wijchen. ‘De combinatie van een langetermijnpartnership en het samen ontwikkelen van een nieuwbouwlocatie maakt ons competitiever en biedt kansen om de bestaande samenwerking nóg verder te versterken.’ zegt Ard Nabuurs, commercieel directeur van het gelijknamige bedrijf. De Grift omvat het voormalige industrieterrein Oosterhout, De Rietgraaf en de strook aan weerszijden van de Stationsstraat.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie