Van_t_Hek_Beemster
| 13:52 | Rik Werner

Negen nieuwe Volvo 6×2-trekkers voor Gebr. Van ’t Hek

Gebr. Van ’t Hek Funderingstechnieken in Zuidoostbeemster heeft negen trucks in haar vloot vervangen voor zeven Volvo FM 460 6×2 en twee Volvo FH 460 6×2-trekkers.

Alle nieuwe Volvo-vrachtwagens zijn uitgevoerd met een hefbare voorloopas en hebben naafreductie op de achteras.

Van_t_Hek_Beemster

Funderingswerk

Inmiddels bestaat meer dan de helft van de vloot van Van ’t Hek uit Volvo-trucks. Het wagenpark van tweeëntwintig trekkers dient om materieel naar het funderingswerk te brengen. De Volvo FH-trekkers worden daarbij ingezet met diepladers voor het transport van de heimachines. De lichtere Volvo’s FM nemen de gedemonteerde machinedelen en materialen zoals draglineschotten, giekdelen, tril- en ballastblokken mee op semi-diepladers.

Van_t_Hek_Beemster

Gewichtsverdeling

,,We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om over te stappen van een naloopas naar een 9-tons voorloopas”, vertelt Bert Ordeman, hoofdinkoper bij Van ’t Hek. ,,Hierdoor kunnen we de vooras beter beladen en is de gewichtsverdeling beter. Daarnaast is met de naafreductie op de achteras een sterkere, soepel rijdende truck verkregen.”

Van_t_Hek_Beemster

Dynafleet

Bij de nieuwe trucks maakt Van ’t Hek gebruik van Dynafleet met alle beschikbare functies: Fuel & Environment, Driver Times, Positioning en Messaging. ,,Hiermee kunnen we het brandstofverbruik per truck bijhouden, de planning ondersteunen en de tachografen automatisch uitlezen”, aldus Ordeman. De nieuwe Volvo-trekkers zijn voorzien van een slaapcabine met Driver Deluxe- en Rest & Relax-pakket. ,,We gunnen onze chauffeurs graag wat extra ruimte en comfort. Ondanks de aard van dit werk rijden ze nauwelijks schade. Dat zegt iets over hun vakmanschap.”

Van_t_Hek_Beemster

Terug naar het Truckstar Nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie