Nieuwe CNG-trucks voor De Rooy
| 14:56 | Truckstar Redactie

Nieuwe CNG-trucks voor De Rooy

De Rooy Transport heeft onlangs twee nieuwe Iveco Stralis-trekkers in gebruik genomen die lopen op CNG.

CNG staat voor Compressed Natural Gas, ofwel samengeperst aardgas, of biogas. Met de ingebruikname van de twee Stralissen komt het aantal CNG-trucks van De Rooy uit op zeven stuks.

De Rooy wil met de trucks de CO2-uitstoot van haar transporten terugdringen. Dat lukt door met gas te rijden aangezien de verbranding van aardgas een lagere CO2-uitstoot genereert dan de verbranding van diesel.

Wordt er biogas gebruikt, dan is de winst nog vele malen groter. De CO2 die daarmee vrijkomt hing eerder al in de lucht en dit betekent dus netto (bijna) geen extra CO2-uitstoot. 

Nieuwe klanten

Het is niet alleen het milieu dat baat heeft bij de aanpak van De Rooy. Het bedrijf zelf spint er ook garen bij. Recentelijk zijn er nieuwe klanten bijgekomen die de transporteur vooral op gebied van duurzaamheid hebben gekozen.

Verder opende De Rooy onlangs een groengas vulstation, het eerste vulpunt in Houten en het zesde in de provincie Utrecht.

Lean and Green

De Rooy Transport doet mee aan de ‘Lean and Green’-project, waarbij transportbedrijven hun CO2-uitstoot in een periode van vijf jaar met twintig procent proberen te verlagen.

Omdat het bedrijf die doelstelling daadwerkelijk heeft gehaald, ontving het onlangs de Lean and Green Star Award.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie