Nieuwe DAF XF's De Jong-Grauss
| 14:35 | Truckstar Redactie

Nieuwe DAF XF’s De Jong-Grauss

De Jong-Grauss Transport uit Hoogvliet heeft elf nieuwe DAF XF Euro 6-trekkers in gebruik genomen.

Eén van de elf nieuwe trekkers is een XF 460 FTG – met voorloopas – die als LZV-trekker gebruikt wordt.

Daarnaast bestond de order uit drie XF 410 FT’s en zeven XF 440 FT’s. Alle nieuwe DAF’s hebben de SpaceCab-cabine. De uitvoeringen met 410 en 460 pk hebben de MX-13-motor. De 440’ers hebben de nieuwe, lichtere  MX-11-motor.

Bestemmingen in de ons omringende landen

De Jong-Grauss zet de trucks in in het containertransport. De auto’s zullen bestemmingen aandoen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

De chauffeurs van de nieuwe XF’s hebben daarom een en royale koelkast, airco en luxe chauffeursstoel tot hun beschikking, evenals de AS Tronic automatisch schakelende bak, Vehicle Stability Control tegen kantelen en de DAF Driver Performance Assistant in het dashboard.

De Jong-Grauss Transport heeft zich in ruim dertig jaar ontwikkeld tot een transportbedrijf met 166 medewerkers en meer dan 145 vrachtauto’s. Containers in verschillede formaten en soorten, waaronder kiep-, tank- en koelcontainers, worden er dagelijks vervoerd vanuit de havens naar vele bestemmingen in Europa. Ook afvaltransport en ADR goederen per container behoren tot de dagelijkse transporten.

Foto: De XF 460 als LZV.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie