Facebook-actie maakt veel los
| 13:05 | Truckstar Redactie

Nieuwe langzaamaan-actie

Actie in de Transport rijdt op donderdag 29 augustus opnieuw een langzaamaan-actie.

Het is de negende actie van dit type en zal plaatsvinden op de A1 in Twente.

Vanaf 15:00 zullen de deelnemende chauffeurs zich verzamelen op de parkeerplaats van het douanecomplex De Poppe.

Rijbaanbreed

Vervolgens zetten de trucks rijbaanbreed koers naar Almelo en zal niet harder gereden worden dan zestig kilometer per uur. De actie stopt bij afslag 30 ter hoogte van Almelo, alwaar de chauffeurs zich zullen verzamelen op de carpoolplaats.

Actie in de Transport hoopt echter op meer deelnemende chauffeurs dan bij eerdere acties. Probleem is volgens de actiegroep dat enkele werkgevers niet willen dat hun chauffeurs met de truck meedoen.

“Regelmatig bereikt ons het bericht dat chauffeurs wel willen meewerken met soortgelijke acties, maar vanuit het bedrijf hiervoor niet worden ondersteund”, aldus Actie in de Transport-voorzitter Joop van Rooij.

Eerder is al een brief verstuurd naar verschillende werkgevers met uitleg over de acties. “Middels de brief attenderen wij er op dat wij ook voor de belangen van de ondernemer strijden, en verzoeken hen om de chauffeurs hierin te steunen”, zegt Van Rooij.

Actie in de Transport strijdt tegen misstanden in het wegtransport, zoals de inzet en uitbuiting van goedkope Oost-Europese chauffeurs.

1 Reactie
  1. Ik kan mijn dat goed voorstellen dat bazen en opdrachtgevers dit verbieden. Wat het kan je gewoon klanten kosten! En zeker deze actie die nergens opslaan. Ga toch lekker voor de 2e kamer staan in plaats van je collega’s pesten en het volk tegen je op te zetten!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie