Nieuwe stunt-video Volvo
| 23:50 | Truckstar Redactie

Nieuwe stunt-video Volvo

Opnieuw heeft Volvo Trucks een bizarre stuntvideo gemaakt.

Toen Volvo de nieuwe FH lanceerde deed men dat met een fantastische stuntvideo. Ballerina Faith Dickey liep over een koord tussen twee rijdende trucks die op het punt stonden twee aparte tunnelbuizen in te denderen.

Die video was zo’n succes dat ze bij Volvo de smaak te pakken hebben gekregen. Opnieuw is er een bizarre stunt uitgevoerd. In de hoofdrol de CEO van Volvo Trucks: Claes Nilsson.

Nilsson deinst er niet voor terug op een truck te gaan staan die ruim 20 meter hoog in de lucht hangt. Nou, ik moet wel toegeven dat ik me wat zweverig voelde in mijn buik, en ik vroeg me een paar keer af waar ik aan was begonnen. Ik ben geen bergbeklimmer en heb wat hoogtevrees. Maar ik had beloofd de stunt te doen, dus ik kon niet meer terug”, zegt Claes Nilsson.

 

Op het frontstuk van ’n FMX

Hij moest bijna twee uur op het frontstuk van een Volvo FMX-bouwtruck staan die ruim twinig meter boven het water hing in de haven van Gotenburg.

“Er moest natuurlijk vaak opnieuw worden gefilmd; filmen is een tijdrovend proces. Het was vrij koud, slechts acht graden boven nul bij windkracht vijf, dus ik had na een tijdje behoorlijk koude handen. Maar het ging allemaal heel goed. De veiligheid was honder procent gegarandeerd, dus ik ben nooit echt bang geweest”, vervolgt Claes Nilsson.

‘The Hook’

“Het idee achter de film die de naam ‘The Hook’ draagt, is dat we willen laten zien dat de voorste trekbalk van de truck is ontworpen voor veel grotere belastingen dan waar die normaal gesproken aan wordt blootgesteld. Het gaat allemaal om het benadrukken van de kracht en de kwaliteit van onze bouwtrucks. En hoe kun je dat beter laten zien dan de truck van vijftien ton aan zijn eigen trekbalk de lucht in te hijsen”, legt Claes Nilsson uit.

De film werd opgenomen vanuit een helikopter. Alles moest tot in het kleinste detail worden voorbereid.

“De moeilijkheid was om de gehele film in één keer op te nemen vanuit een helikopter”, zegt Filip Nilsson, de regisseur. “Ik was diep onder de indruk van Claes Nilsson, die twee uur lang cool en gefocust bleef terwijl hij twintig meter hoog in de lucht hing. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, maar dat was een kwartier. Het was behoorlijk eng, dat kan ik je vertellen”, zegt Filip Nilsson.

‘The Ballerina Stunt’ die vorig jaar augustus op internet verscheen, was wereldwijd een groot succes. Ruim zeven miljoen mensen bekeken het filmpje op YouTube waarin Faith Dickey balanceert op een slackline tussen twee trucks die op volle snelheid rijden. Het doel van die film was om de verbeterde stabiliteit en stuurinrichting van Volvo’s nieuwe FH te laten zien.

“Sindsdien hebben we nog vier truckmodellen geïntroduceerd. Ons plan is om die de komende maanden te onderwerpen aan een reeks tests, die allemaal bedoeld zijn om de verbeterde eigenschappen van elk model te laten zien. Het zijn geen alledaagse tests die we uitvoeren. Ik kan je verzekeren dat niemand in de truckwereld dit ooit eerder heeft gedaan”, aldus Claes Nilsson.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie