Nieuwe topman Renault Trucks
| 16:21 | Truckstar Redactie

Nieuwe topman Renault Trucks

Renault Trucks krijgt per 1 januari een nieuwe topman: Bruno Blin.

Blin volgt Heinz-Jürgen Löw op, die besloten heeft het bedrijf te verlaten.

“Bruno Blin is in 1999 bij het bedrijf aan de slag gegaan. Hij komt van de organisatie Group Trucks Technologie, waar hij sinds 2004 de wereldwijde aankoopafdeling geleid heeft. Hij heeft stevige ervaring opgedaan in complexe, internationale omgevingen en heeft vele jaren in het buitenland gewoond. Hij bezit uitstekende leidersvaardigheden en heeft aangetoond dat hij grote veranderingen in internationale ondernemingen kan doorvoeren”, aldus Peter Karlsten, Executive Vice President Volvo Group Trucks.

Reorganisatie
Bij Renault is overigens een grote reorganisatie gaande, maar die komt vanuit Volvo, zo legt Karlsten uit:

“De gehele Volvo Groep wordt gereorganiseerd, inclusief alle vrachtwagenmerken. Het is de bedoeling elk merk in staat te stellen het volle potentieel tot uitdrukking te brengen. In juni lanceert Renault Trucks een volledig nieuw gamma en zal zo zijn marktpositie versterken. Zodra de nieuwe organisatie staat en het nieuwe gamma gelanceerd is, zal Renault Trucks nog sterker zijn dan ervoor”, aldus Karlsten.

Hij voegt daaraan toe: “De afgelopen vijf jaar heeft de groep meer dan twee miljard euro in Renault Trucks geïnvesteerd. “Renault Trucks heeft enorm veel potentieel en het merk speelt een wezenlijke rol in onze groeistrategie.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie