Nijwa Groep en Peters Bedrijfswagens samen verder
| 11:48 | Truckstar Redactie

Nijwa Groep en Peters Bedrijfswagens samen verder

Nijwa Groep neemt per 1 april activiteiten Peters Bedrijfswagens over

Deze stap past in de nieuwe strategie die Volvo in 2013 bekend maakte; waarbij de dealernetwerken van Renault en Volvo worden geïntegreerd. Vanaf 1 april geldt de samenvoeging nu ook in de regio Twente. Wabe van Solkema van Volvo Group Trucks Nederland zegt erover: “Door deze integratie beogen we landelijk de kwaliteit van de dienstverlening aan onze gezamenlijke klanten te verbeteren, wordt de dichtheid van het netwerk verhoogd en wordt het productaanbod per vestiging vergroot.”

‘Dual brand’

“Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Peters Bedrijfswagens is een bewezen succesvol bedrijf en brengt met zijn team veel kennis in. Dit komt niet alleen ons, maar zeker ook onze klanten ten goede. Het continu verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening voor de klanten staat immers altijd voorop”, verklaart Michiel Poel.

Vanaf 1 april verzorgt Nijwa groep de verkoop van lichte Renault-bedrijfswagens. Daarnaast zorgt Nijwa vanaf dat moment voor reparatie en onderhoud van Renault Trucks. De verkoopactiviteiten van zware bedrijfswagens van Renault Trucks maken geen onderdeel uit van deze overeenkomst, deze functie wordt vervuld door Renault Trucks Nederland.

Voorlopig blijven de medewerkers van Peters Bedrijfswagens nog werken vanuit de huidige vestiging in Hengelo. In september 2015 verwacht Nijwa een volledig pand te openen elders in Hengelo. Hier worden de Renault Trucks-activiteiten en de Volvo Trucks-activiteiten vanuit de huidige vestiging in Oldenzaal samengevoegd. Met de overname van Peters Bedrijfswagens gaan ook andere Nijwa-vestigingen in Beilen, Veenoord, Veendam, Hoogeveen en Rijssen hun werkplaatsen ‘dual brand’ inrichten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie