Nog onduidelijkheid over crash A1
| 17:27 | Truckstar Redactie

Nog onduidelijkheid over crash A1

Nog niet alles is duidelijk over de toedracht van het grote ongeluk op de A1 bij Rijssen op 5 oktober.

Door de hevige brand zijn sporen uitgewist. Duidelijk is wel dat een 43-jarige chauffeur uit Ospel met zijn truck naar rechts uitweek en een vrachtwagen raakte die op de vluchtstrook stond, zo meldt de politie. Volgens de Stentor had de truck op de vluchtstrook pech.

Door deze aanrijding kwam de vrachtwagen van de 43-jarige chauffeur dwars over de weg te staan. Een 58-jarige automobilist uit Zenderen kon de truck niet meer ontwijken. De personenwagen werd tegen de vangrail gedrukt.

Tijdig geremd
Het vierde voertuig was een vrachtwagen bestuurd door een dertig-jarige chauffeur uit Venlo. Die kon tijdig remmen en een botsing voorkomen. Zijn truck vloog echter alsnog in brand in de vlammenzee die van de andere voertuigen afkwam.

Verklaring niet vrijgegeven
De Stentor meldt verder dat de verklaring van de 43-jarige chauffeur uit Ospel niet wordt vrijgegeven door de politie. Door de hevige brand werden alle sporen uitgewist, waardoor de politie de verklaring van de chauffeur niet kan onderzoeken. De politie verzamelt daarom nu zoveel mogelijk getuigenverklaringen.

Onbekend is ook nog de identiteit van de chauffeur die op de vluchtstrook stond. Hij, en de automobilist werden naar een ziekenhuis overgebracht. De A1 is inmiddels weer open en het wegdek is gerepareerd.

Foto: De ravage, met daarin de drie uitgebrande trucks en de uitgebrande luxe-auto. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie