Ondertussen in Zweden...
| 14:44 | Truckstar Redactie

Ondertussen in Zweden…

Eerste meters met de nieuwe FH.

Vandaag zijn we op uitnodiging van Volvo in Göteborg.Volvo laat daar voor het eerst de de internationale bedrijfswagenpers kennismaken met de rijeigenschappen van de nieuwe FH en FH16. 

Dat is eigenlijk het enige wat er nog ontbrak. Sinds de introductie op 5 september heeft de hele wereld uitgebreid kennis kunnen maken met de nieuwe truck door de uitgebreide mediacampagne van Volvo. Op diverse introductieshows en op de IAA in Duitsland kon je de truck in real-life bekijken, er in zitten, het dashboard voelen en de geur van het nieuwe interieur opsnuiven. 

Kilometers kan dus officieel vanaf vandaag. Hoofdredacteur Arjen van Vliet reed vanmorgen zijn een testroute met de nieuwe truck. Daarover is hij nu nog even kort maar krachtig: “Volvo heeft een uiterst prettig rijdende en zeer vernieuwende truck weten te bouwen.”

Natuurlijk valt er nog veel meer over te zeggen over de rijprestaties van de nieuwe truck, die over verschillende vernieuwende kenmerken beschikt zoals de nieuwe onafhankelijk geveerde vooras. 

Een uitgebreid verslag lees je daarom in Truckstar nummer 12. Die ligt op 25 oktober in de winkel!

Foto: De testvolvo’s op een rijtje in de Zweedse herfstzon (telefoonfoto). 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie