Onkosten-app CNV voor chauffeurs
| 11:14 | Truckstar Redactie

Onkosten-app CNV voor chauffeurs

Vakbond CNV Vakmensen heeft een gratis app gelanceerd waarmee chauffeurs hun onkosten kon berekenen.

De app is onderdeel van de vernieuwde versie van CNV Vaktools. Ook dat is een app, die gratis beschikbaar is voor je smartphone, en waaronder eerder al bijvoorbeeld de Ritten Teller beschikbaar kwamen, en een vorstverlet-app voor bouwvakkers.

De onkostenmodule werkt eenvoudig en is te gebruiken bij één- of meerdaagse ritten. Je vult je vertrektijd en aankomsttijd in, je bepaalt het aantal rustdagen, je selecteert jouw cao en het rekensysteem van de app doet de rest.

Vervolgens kun je een overzicht naar jezelf en/of je baas emailen.

Makkelijker controleren

“Het wordt op deze manier ook veel makkelijker om je loonstrookje te controleren”, zegt CNV-transportbestuurder Birgitte Staal. “Deze rekenmodule is een primeur. Je voert een paar gegevens in en de rekenmodule doet de rest. Je ziet meteen waar je recht op hebt”, zo vervolgt ze.

De onkostentabellen worden elk half jaar aangepast. Die wijzigingen worden direct doorgevoerd in de rekenmodule zodat chauffeurs altijd de juiste cijfers hebben.

De app kan gedownload worden via www.cnvvakmensen.nl/vaktools.

De rekenmodule zelf is ook online te vinden op www.cnvberoepsgoederenvervoer.nl.

1 Reactie
  1. Tot de politie de app leert gebruiken, dan kun je bij een wegcontrole ook nog eens je smartphone afgeven en gaan ze je zo ook nog eens beboeten. Met dank aan de vakbond.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie