Minder files in augustus
| 13:26 | Truckstar Redactie

Onverwacht zware ochtendspits

Een ongeluk op de A2 en andere problemen zorgden voor een onverwacht zware ochtendspits in Nederland.

De A2 werd ’s ochtends om 7:30 uur tussen Breukelen en Vinkeveen afgesloten in de richting van Amsterdam na een zwaar ongeluk waar drie personenauto’s bij betrokken waren.

De traumahelikopter kwam er aan te pas en drie personen zaten bekneld.

Om 8:45 uur stond er achttien kilometer file achter het ongeluk. Omrijden via de A27 en A1 had al snel geen zin omdat op die wegen het verkeer helemaal vastliep.

Bij Breukelen werden automobilisten uiteindelijk zelfs op de trein gezet om hun reis te kunnen vervolgen. Hiervoor liet men intercity-treinen een extra stop maken.

Gewenningsperiode nieuwe situatie Coentunnel
Aan de andere kant van Amsterdam had de ingebruikname van de Tweede Coentunnel ook de nodige problemen tot gevolg. Alhoewel het aantal rijbanen vanuit het noorden gelijk is gebleven, levert de ‘gewenningsperiode’ extra files op. Aansluiten in de file leverde zeker een uur extra reistijd op.

De oude Coentunnel is momenteel dicht voor een grondige renovatie. Pas in 2014 zal die weer opengaan en zullen de meeste files verleden tijd zijn.

Verder was het ’s ochtends op veel plekken slecht weer, wat de files langer maakte. Op het hoogtepunt, om 8:25 uur,  stond er 343 kilometer file.

Bron: VID

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie