Op drie wielen
| 10:36 | Truckstar Redactie

Op drie wielen

Zo voorkom je overmatige bandenslijtage.

Met enige regelmaat ontvangen we op de redactie foto’s en filmpjes van ‘bijzondere manieren van transport’. Het zou overdreven zijn om aan al die tips een artikel te wijden, maar onderstaand filmpje willen we je toch niet onthouden.

Om een bundel hout van een meter of zes te vervoeren heb je al snel een redelijke bakwagen nodig of een  aanhanger. Daar dacht de bestuurder van het 3,5 tons bakwagentje in het filmpje duidelijk anders over. Met een oversteek die de lengte van de laadbak overstijgt rijdt hij staand in het linker portier over iets wat lijkt op een provinciale weg.

Rusland
Het grootste gedeelde van de ladingmassa bevindt zich achter de achteras. Gevolg is dat het linker voorwiel de lucht in wordt getild waardoor sturen alleen nog mogelijk is via het rechter voorwiel. Niet erg comfortabel, maar zo voorkom je natuurlijk wel bandenslijtage! Ons advies aan de bestuurder is wel om de volgende keer ‘op links’ te laden, zodat de voorbanden gelijkmatig afslijten.

Volgens de bron is het filmpje opgenomen in Rusland. Daar is controle op ladingzekering misschien wat soepeler dan hier in West-Europa, maar dit kan ook daar niet de bedoeling zijn!

We zijn dan ook benieuwd of het truckje op deze manier zijn bestemming gehaald heeft.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie