Opnieuw Britse drugsvangst in NL truck
| 12:47 | Truckstar Redactie

Opnieuw Britse drugsvangst in NL truck

Opnieuw hebben Britse douane-beambten een grote partij drugs ontdekt in een Nederlandse truck.

De drugsvangst werd gedaan op 14 december in de haven van Harwich en werd onlangs pas bekend gemaakt. Een 47-jarige Nederlander is hierbij aangehouden, maar voorlopig ook weer vrijgelaten. Het gaat om 44 kilo heroïne en 36 kilo cocaïne, met een totale waarde van zo’n 6,5 miljoen pond, of 7,8 miljoen euro.

Het is de grootste drugsvondst in het graafschap Essex dit jaar. De drugs zaten verstopt in dozen met medische apparatuur en volgt een andere grote vondst op van 17 november.

Tweede keer
“Dit is de tweede keer dat we een flinke hoeveelheid drugs onderscheppen in de afgelopen vier weken”, zegt Bill Form, Assistant Director bij de UK Border Agency, de Britse douane. “We hebben voorkomen dat in totaal voor 10,5 miljoen pond aan illegale drugs op de Britse markt terecht waren gekomen”, aldus Form.

“Als iemand nog overtuigd moet worden dat drugssmokkelaars serieuze criminelen zijn, dan bewijst de grootte van de deze drugsvangsten dat wel. Vergis je niet. Dit is big business, waarmee veel geld wordt verdiend met menselijk lijden, en we doen er alles aan om dit te stoppen”, zegt Form.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie