Over tien jaar: autonome trucks
| 15:07 | Bert Mateboer

Over tien jaar: autonome trucks

Nog tien jaar en dan krijgt de chauffeur van een truck een heel andere functie, namelijk die van ‘transport manager’. Het besturen van de truck kan hij aan de truck zelf overlaten.

Mercedes-Benz presenteerde in Maagdenburg zijn visie op de toekomst: trucks die zelf hun weg kiezen, vooral op de lange-afstandtrajecten. Dat scheelt in brandstof, CO2-uitstoot en schades. Chauffeurs zijn nog wel aan boord, maar ongeveer zoals piloten in vliegtuigen: om op te treden in noodgevallen.
De toekomst is volgens Mercedes-Benz dichterbij dan iedereen denkt. Over tien jaar moet het al heel gewoon zijn dat trucks op snelwegen ‘autonoom’ hun weg gaan.

3 Reacties
  1. Laten zij eerst maar eens voor elkaar krijgen die personenwagens zelfstandig te laten rijden en dan pas de vrachtwagens want zolang het bij de personenwagens niet functioneert kunnen ze het bij de vrachtwagens vergeten.

  2. Zeer interessant die nieuwe technologie, alleen zal een doordachte chauffeur geen plaats nemen in dit voertuig. Iedere chauffeur maakt weleens een situatie mee welke niet van te voren is te bedenken. En zolang ik nog steeds geen computer heb welke nooit vast loopt zal ik mijn leven niet in de handen leggen van deze voertuigen.

  3. wat een techniek heel mooi. maar voor mij hoeft het niet,de charme van zelf rijden en controle van een grote combi valt dan wel weg en dat is jammer! ben ook tegen de automaat ik doe liever zelf schakelen zo als het hoort!!!!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie