Overname Cosmo Trucks
| 15:16 | Truckstar Redactie

Overname Cosmo Trucks

Cosmo Trucks Nederland; onderdeel van het failliete Koops Furness, is overgenomen door BEE Truck Dealer Holding.

BEE is een onderdeel van de Van Mossel Groep uit Waalwijk, een partij die al eerder in beeld was als overnamekandidaat voor de bedrijven uit failliete Koops Furness Holding. Het is nog onduidelijk hoeveel personeelsleden van Cosmo meekunnen naar het doorgestarte bedrijf. 

Directeur Berkhof van Van Mossel liet vrijdag aan RTV Oost weten dit weekend resultaat van zijn onderhandelingen te verwachten. Van een doorstart was volgens hem echter nog geen sprake. In het handelsregister van de Kamer van Koophandel is Cosmo trucks echter al op 18 augustus overgeschreven naar BEE. Dat meldt Transport Online

Reorganisatie

De Van Mossel groep wordt ook genoemd als overnamekandidaat voor de andere bedrijven die onder Koops Furness vallen. Een overname kan volgens Berkhof echter niet zonder reorganisatie. “Het is onontkoombaar: we moeten wel snijden in het personeel, maar halen het maximale eruit”, meldde Berkhof gisteravond in het RTV-Oost programma Punt Komma. 

UWV

Al eerder deze week meldde Truckstar dat 15 bedrijven uit de Koops Furness Holding het faillissement was uitgesproken. Op vrijdag 22 augustus hebben de bewindsvoerders/curatoren Alice van der Schee en Rob Boers ook voor de andere bedrijven het faillissement aangevraagd. Volgens hen was er onvoldoende geld beschikbaar om de lopende financiële verplichtingen na te komen.

Op dit moment zijn de curatoren met meerdere partijen in gesprek om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Door het faillissement wordt het personeel op zeer korte termijn ontslagen. De salarisbetalingen worden voorlopig overgenomen door uitkeringsinstantie UWV. Zodra er duidelijkheid is over de voortzetting van de bedrijfsactiviteiten zullen de curatoren daarover informatie verschaffen.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie