PACCAR MX-11 motor wint Ierse award
| 12:28 | Truckstar Redactie

PACCAR MX-11 motor wint Ierse award

De PACCAR MX-11 Euro 6-motor is in Ierland onderscheiden met de ‘Truck Innovation Award’

Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de jaarlijkse ‘Fleet Transport Awards’. De motor ontving de prijs vanwege zijn moderne technologie, betrouwbaarheid, een laag brandstofverbruik en een laag gewicht voor een hoog laadvermogen. 

De 10,8 liter PACCAR MX-11 motor is leverbaar in DAF’s CF- en XF- modellen en is beschikbaar met vermogens van 210 kW/286 pk tot 320 kW/435 pk. “Bij de ontwikkeling van deze nieuwe zescilinder dieselmotor begon DAF met een leeg vel papier”, aldus Jarlath Sweeney, juryvoorzitter van de Fleet Transport Awards en hoofdredacteur van het Ierse collega-vakblad ‘Fleet Truck’.

“Door zoveel mogelijk functies te integreren en door toepassing van geavanceerde technologieën zoals dubbele bovenliggende nokkenassen en hogedruk common rail brandstofinspuiting, is de nieuwe PACCAR MX-11 motor een prachtig voorbeeld van moderne motorenontwikkeling. De PACCAR MX-11 biedt toegevoegde waarde voor de transportondernemer en voldoet tegelijkertijd aan de stringente Euro 6 emissie-eisen.” 

Minder slagvolume

Ron Borsboom van DAF Trucks reageert als volgt op het behalen van de award: “De nieuwe PACCAR MX-11-motor past volledig binnen de trend naar het realiseren van hoge rendementen met kleinere slagvolumes. De belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling waren hoge prestaties, een laag eigen gewicht en een gunstig brandstofverbruik, naast maximale betrouwbaarheid en levensduur en een optimale voertuigbeschikbaarheid. Uit heel Europa krijgen we positieve klantenreacties over de PACCAR MX-11 motor. We zijn vereerd met deze Truck Innovation Award; het is een prachtige erkenning.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie