Plannen Actie In De Transport
| 10:44 | Truckstar Redactie

Plannen Actie In De Transport

Dit zijn de plannen van de Actie In De Transport.

Op 24 februari hebben de mensen achter de Facebook-pagina Actie In De Transport een overleg gehad met een aantal belanghebbenden in het wegtransport.

Daarbij was de hoop concreet iets af te kunnen spreken om een gezamenlijk statement te kunnen maken richting Brussel.

De Facebook-pagina heeft inmiddels bijna 12.000 leden en hieronder staat wat men tot nu toe heeft afgesproken:


Voorlopig staat de afspraak dat we informatie gaan uitwisselen en dat wij die aan jullie gaan doorgeven.
We gaan ook nogmaals proberen om de werkgevers ‘aan boord’ te krijgen omdat het in ons aller belang is dat er snel aktie word ondernomen.

Verwacht niet direkt wonderen, we zijn er wel achter dat dat niet zo werkt.

De European Transport Workers’ Federation heeft een aktie staan voor 14 mei a.s. Dat zijn de gezamenlijke vakbonden in Europa.

Hoe dit gaat plaatsvinden hoor je ook via ons.
Wij gaan verder met het proberen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen zonder dat we onze onafhankelijk kwijt raken, en dat is niet makkelijk. Onze oorspronkelijke dreiging staat nog achter ons, maar we moeten niet willen om die uit te voeren, de gevolgen zijn niet te overzien.

Doordat er uit eerder acties is gebleken dat de actiebereidheid laag is, verzoeken wij iedereen die ECHT bereid is om mee te doen aan de akties zijn/haar e mail adres te sturen naar: actieindetransport@gmail.com.


Aanwezig waren Jan Peter, André en Mark van Actie in de Transport, Edwin Atema van FNV Bondgenoten, Roelof Bonte, Theo Nuijten en Henk Pap van Chauffeurstoekomst.nl en Joop van Rooij van Typisch Transport.

De groep Actie In De Transport werd in het leven geroepen op dinsdag 19 februari nadat het nieuws bekend werd dat een Lets transportbedrijf chauffeurs uit de Filipijnen in dienst heeft. Voor velen is de maat vol wat betreft de oneerlijke concurrentie.

Duidelijk is ook dat we ons op Brussel moeten richten, en dat het dreigen met acties en blokkades wellicht een effectiever middel is dan de boel daadwerkelijk plat te leggen.,

1 Reactie
  1. Ben benieuwd hoe effectief het zal zijn als er nu al gezegd word dat het maar bij dreigementen blijft. Zolang dat de bevolking er niets van merkt en lekker iedere dag gewoon de boodschappen kan doen en met hun auto’s verder kunnen rijden zal het absoluut niets doen. De politici gaan pas iets doen als blijkt dat hun kiezers er iets van voelen en dat de schuld bij hen ligt. Maar zoals ik al een zeer lange tijd zeg en schrijf, dit had 10/15 jaar geleden moeten gebeuren toen het nog maar plannen waren. Nu is het te laat en nu pas wil iedereen over actie nadenken. Zoiets als een brandblusser kopen als je huis al is afgebrand…….

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie