Politie bekeurt chauffeurs
| 15:56 | Truckstar Redactie

Politie bekeurt chauffeurs

De politie heeft de afgelopen dagen verschillende chauffeurs bekeurd.

Zo kreeg een Poolse chauffeur op vrijdagmorgen 5 april een fikse bekeuring omdat hij achteruit op de A22 tegen het verkeer in reed.

De truck van de chauffeur was te hoog voor de Velsertunnel. Desalniettemin negeerde hij het rode licht, maar durfde vervolgens kennelijk niet de tunnel in te rijden.

Toen de politie ter plaatse kwam, had Rijkswaterstaat de truck al naar het wrakkenterrein naast de tunnel gedirigeerd. Daar bleek de truck hoger te zijn dan de toegestane 4 meter.

Tachofraude
Op dezelfde dag kregen twee chauffeurs een boete voor rommelen met de digitale tachograaf tijdens een controle langs de A12 bij Bodegraven. De ene chauffeur gebruikte een magneet om rust te registreren, terwijl de andere chauffeur een voorziening had op het dashboard om de digitacho rust te laten schrijven terwijl de truck rijdt. Die voorziening is bij een werkplaats direct verwijderd.

Een andere chauffeur die met zijn tachograaf rommelde werd aangehouden op de A15 bij Rhoon, na een tip. De truck werd overgebracht naar het politiebureau langs de A12 bij Waddinxveen. Daar bleek dat de verzegeling van de tachograaf verboken was en dat er mee geknoeid was.
De chauffeur kreeg een boete van 2.750 euro, die hij direct betaalde. Vervolgens moest hij naar een truckdealer om de tacho opnieuw te laten ijken en verzegelen.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie