Dertien trucks opengebroken
| 11:20 | Truckstar Redactie

Politie houdt derde ladingdief aan

De politie heeft in Zuid-Limburg een 33-jarige mogelijke ladingdief aangehouden.

De man is waarschijnlijk betrokken geweest bij de diefstal van een trekker-oplegger geladen met ruim honderd vaatwasmachines en wasmachines. Hij werd door het Het Snelle Interventie Team van het projectteam ladingdiefstallen in zijn huis in Heerlen aangehouden.

Parkeerplaats in Nuth
De truck in kwestie werd gestolen in de nacht van 10 op 11 december 2011 vanaf een parkeerplaats in Nuth. De volgende dag, zondag 11 december, werd de truck leeg terug gevonden in een buitengebied bij Echt.

Eerder arresteerde de politie twee andere verdachten in deze zaak, twee mannen van 38 en 40 jaar uit Brunssum.

Loods in Brunssum
Een groot deel van de lading werd afgelopen januari teruggevonden in een loods op een bedrijventerrein in Brunssum. Hier vond de politie tevens diverse rij- en kentekenbewijzen, een partij autobanden, en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen motorblokken aangetroffen.

Al deze goederen zijn zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Naar de herkomst hiervan wordt verder onderzoek gedaan. Bij de loods werd ook een aantal personenauto’s aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van verschillende diefstallen in Duitsland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie