Prikacties verlopen rustig
| 14:18 | Truckstar Redactie

Prikacties verlopen rustig

De langzaam-aan-acties die deze ochtend tussen 11.00 uur en 12.00 uur door vrachtwagenchauffeurs werden gehouden, zijn zonder grote problemen verlopen.

Dat meldt het KLPD. “Op tientallen locaties zijn actievoerende vrachtwagenchauffeurs gesignaleerd, zowel vanaf de grond als vanuit de lucht.” Van algehele blokkades was echter geen sprake. 

Het KLPD meldt dat er slechts twee kleine incidenten plaatsvonden. Op de A50 ter hoogte van Ravenstein kon de Verkeerspolitie van het KLPD een handgemeen voorkomen door tijdig in te grijpen. Een bestuurder van een personenauto was voor actierijdende vrachtwagenchauffeurs gaan rijden. De man is meegenomen naar de afrit, waar ook een tweetal vrachtwagenchauffeurs stopten. De medewerkers van de Verkeerspolitie konden een handgemeen voorkomen door er tussen te gaan staan.

Op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom belandde een vrachtauto in de middenberm, die vermoedelijk uit moest wijken voor een colonne vrachtauto’s. Deze vrachtwagen wordt in de loop van de middag geborgen. Rijkswaterstaat handelt daar ter plaatse af.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie