Pacton
| 08:28 | Rik Werner

Pultrum vervoert bouwmaterialen met nieuwe Pacton-kraanoplegger

Pultrum Rijssen zet sinds kort een nieuwe Pacton-kraanoplegger in. Het betreft naar eigen zeggen een ‘multifunctioneel exemplaar’.

De nieuwe kraanoplegger is een drieassige, gestuurde kraanoplegger van het type TPD.348.C. Met een laadvloerlengte van 13,4 meter, een vloerhoogte van 1,28 meter en een toelaatbaar gewicht van 48.000 kg (bij een asdruk van 30.000 kg), kan de oplegger volgens Pultrum net even wat meer dan een standaard exemplaar.
Pacton

Flexibel

,,Kraanopleggers worden in de bouw steeds vaker ingezet. Als je ze breed specificeert, kun je ze voor het vervoer van een veelheid aan bouwmaterialen inzetten”, zegt directeur Jille Pultrum, wiens firma hoofdzakelijk hout, staalmatten, betonplaten en containers vervoert voor de bouw. ,,Om zo flexibel mogelijk te zijn, kozen we voor een extra lage oplegger, met een vloerhoogte van 1,28 meter. Het is één van de basisvoorwaarden voor een multifunctioneel inzetbare kraanoplegger. De rongen rondom zorgen voor een efficiënte ladingzekering en ook kunnen we een extra kopschot realiseren, voor het verdelen van de laadvloer in twee compartimenten van 5 en 6 meter. Dankzij de acht containertwistlocks kunnen we met de nieuwe trailer ook één 40-voets of twee 20-voets containers vervoeren.”
Pacton

Internationaal

Pultrum Rijssen is nationaal en internationaal thuis in het bouwmaterialen- en distributievervoer. Het familiebedrijf met 90 medewerkers is 54 jaar actief. De onderneming beschikt over 66 trekkende eenheden en zo’n 175 trailers. Daarbij gaat het om onder meer verschillende typen open opleggers, boxtrailers, huiftrailers en mega(tautliners). Daarnaast beschikt Pultrum over semidiepladers en diepladers, die in vele gevallen uitschuifbaar zijn uitgevoerd. Pultrum beschikt tevens over een eigen werkplaats.
Pacton
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie