Renault distributietrucks voor Rensa
| 13:39 | Marco Bloem

Renault distributietrucks voor Rensa

Dertien bakwagens uitgerust met Fuel Eco-pakket en Optiroll

Technisch Handelsbureau Rensa uit Doetinchem heeft onlangs dertien Renault Trucks D Euro 6 aangeschaft. De voertuigen worden ingezet voor de distributie van verwarmings- en ventilatieproducten van Rensa en de leveringen van sanitairgroothandel GévierDales. De eerste vier trucks zijn onlangs door Paashuis Bedrijfswagens geleverd. 

Brandstofbesparing

In totaal worden er dertien trucks aan Rensa geleverd: zeven Renault D12 chassis met 210 pk en zes Renault D19 WIDE met 250 pk. De Renault-trucks beschikken over een Fuel Eco-pakket met Optiroll en een automatische motorstop die voorkomt dat de motor onnodig stationair draait.

Daarnaast zijn de trucks begrensd op 85 km p/u en hebben ze een uitgeschakelde power mode om overmatig brandstofverbruik te voorkomen. 

“Dit alles om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. Wij zijn als Rensa al jaren bezig om te investeren in een duurzame toekomst. Verantwoord ondernemen met oog voor de wereld om ons heen staat hoog in het vaandel”, verklaart Bob Lammers, Hoofd Transport van Rensa. 

De nieuwe trucks beschikken over een gesloten opbouw van Van Berkum, grote laadklep, zijdeur en stangensysteem. Deze opbouw is volledig op de wensen van Rensa afgestemd. Via de speciale Renault Trucks Body Builder site waar de exacte chassistekeningen al beschikbaar waren, kon van Berkum zich goed voorbereiden. Hierdoor werd een snelle opbouw en aflevering van het voertuig mogelijk gemaakt.

Rensa beschikt over 34 eigen trucks waaronder vijf Renault Midlums. Bob Lammers legt uit: “Onze huidige Renault-trucks doen het erg goed zowel op het gebied van onderhoud als qua verbruik. Onze chauffeurs waarderen het comfort van de Renault-cabine. Bovendien is de relatie met de dealer goed. Zij leveren een uitstekende service en denken goed mee bij het specificeren van onze trucks. Nu het dealernetwerk van Renault Trucks door de integratie met Volvo Trucks is vergroot, profiteren wij daarvan. Dit geeft ons nog een extra bevestiging dat wij de juiste keuze hebben gemaakt.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie