Volvo Night Mode
| 07:30 | Rik Werner

Retro: Volvo Night Mode is remake Saab Night Panel

Hoe een vondst uit de vliegtuigindustrie een begrip werd bij personenauto’s van Saab en anno 2017 weer terugkeert in trucks van Volvo. Oftewel: de revival van Saabs Night Panel… in Volvo’s Night Mode.
Volvo Trucks presenteerde de vondst onlangs als het ei van Columbus: Night Mode. Met één druk op de knop kunnen chauffeurs in de nieuwste Volvo trucks hun dashboard in de nachtelijke uren verduisteren, alleen de snelheidsmeter blijft verlicht en dus afleesbaar. Lekker rustig voor de ogen en wel zo veilig, stelt Volvo Trucks zeker niet ten onrechte.

1993

Fijn snufje dus, maar beslist niet nieuw. Het in 2014 definitief ter ziele gegane Saab lanceerde reeds in 1993 Saab Night Panel in haar personenauto’s. Het betreft exact hetzelfde principe: één druk op de Night Panel-knop op het dashboard, en alle lichten in het dashboard worden gedoofd, op de snelheidsmeter na. Voor de broodnodige rust aan de ogen, doceerde Saab destijds. Truckchauffeurs die privé in het bezit zijn van een Saab zullen dat volmondig beamen.

Saab Night Panel

Vliegtuigdivisie

En Saab, was die dan de echte bedenker? Zo ongeveer, maar ook weer niet helemaal, want de personenautofabrikant uit het Zweedse Trollhättan had het idee weer opgepikt uit het moederbedrijf, namelijk de vliegtuigdivisie van Saab, die overigens nog altijd springlevend is.

Best wel heel erg retro dus, Volvo’s Night Mode. Het kan verkeren.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

3 Reacties
    1. Bij het Saab systeem gaat alles op donker behalve de snelheidsmeter.
      Is er onverwacht een storing, wordt dit wel aangegeven.
      Dit is heel wat anders dan wat de Cito rijder bedoeld, dat bestaat al zins 1980.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie