Rijbewijs
| 09:13 | Rik Werner

Rijbewijs C-E voortaan vereist voor chauffeursdiploma bij ROC

Aanstaande chauffeurs die bij het ROC in opleiding zijn krijgen in het nieuwe schooljaar pas een diploma wanneer zij over een rijbewijs C en E-achter-C beschikken. Dat meldt Transport & Logistiek Nederland.

MBO-leerlingen die worden opgeleid voor chauffeur in het wegvervoer werden tot nu toe gediplomeerd zodra ze hun vakbekwaamheid én rijbewijs C hadden gehaald. TLN kwam naar eigen zeggen tot de slotsom dat de kansen op de arbeidsmarkt voor deze jongeren groter zouden zijn als zij ook een rijbewijs E-achter-C via het ROC zouden halen. Bovendien zag de branche-organisatie voordelen voor transporteurs gloren. Die zouden hun jonge chauffeurs voortaan niet meer bij hoeven te scholen. De inzetbaarheid van chauffeurs zou bovendien worden verruimd.

Lobby

TLN nam het initiatief tot overleg tussen onderwijs, bedrijfsleven en het ministerie van onderwijs. De lobby van de werkgeversclub heeft kennelijk zijn vruchten afgeworpen, want nu is officieel besloten dat een leerling vanaf aankomend schooljaar het MBO-diploma Chauffeur Wegvervoer pas krijgt als ook het E-achter-C rijbewijs is gehaald.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

3 Reacties
  1. Is allemaal heel duidelijk,maar dan nog heeft elk bedrijf zijn of haar specifieke wensen,neem nou winkeldistributie dan kan je al je papieren hebben, maar het uitvoeren ervan komt toch weer bij de vervoerders terecht, bij het behalen van je papieren wil nog niet zeggen dat je ook kunt manoeuvreren in het stedelijke en daar moet dan weer de aandacht van de vervoerders op uitkomen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie