Spanning in Peru
| 16:19 | Truckstar Redactie

Spanning in Peru

In Nederland is het hier en daar smal. In Peru ook, maar dan met een stukje afgrond naast je…

Om de zoektocht naar de beste jonge chauffeurs wat kracht bij te zetten is Scania op pad geweest met een Peruaanse chauffeur op één van de gevaarlijkste bergwegen van de wereld, een smalle, bochtige gravel road met zeer steile afgronden.

Scania is namelijk voor haar wereldwijde driver competitions – waar de YETD deel van uitmaakt – op zoek naar de beste chauffeurs. En als je het hoofd koel weet te houden op het bergpad in de onderstaande video, dan behoor je tot die categorie chauffeurs.

“Deze weg is erg gevaarlijk, er zijn veel krappe bochten en de berg is erg steil”, zegt Henrry Tank Piedra, terwijl hij over op de befaamde bergweg in het Andesgebergte rijdt.

“Je moet erg voorzichtig zijn, de breedte van je voertuig en het voertuig zelf goed kennen en constant op je hoede zijn dat er een tegenligger aankomt. Stel je een voertuig voor dat in de mist op je af komt, op plaatsen waar je bijna geen zicht hebt, en die ook nog eens hard rijdt en zonder verlichting. Dan is een ongeluk snel gebeurd!”

Stuur jouw foto of video in
Scania roept ook Nederlandse chauffeurs op om te laten zien op wat voor uitdagende wegen er zo nu en dan gereden wordt. Je kan jouw foto’s en video’s van spannende wegen en losadressen uploaden op de Facebook-pagina van Scania Benelux. Onder de inzenders worden tien mooie Scania-riemen verloot.

De uitslag wordt bekend gemaakt op 15 mei, de sluitingsdatum voor inschrijving voor de Young European Truck Driver-competitie (YETD).

Inschrijven voor de YETD kan via deze link.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie