Spectaculaire Hoogvliegersdag Schiphol
| 11:07 | Korneel Luth

Spectaculaire Hoogvliegersdag Schiphol

Afgelopen weekend was op Schiphol een nieuwe Hoogvliegersdag: een enorm spektakel.

Stichting Hoogvliegers verzorgt met een zekere regelmaat bijzondere vrachtwagen-uitjes en mooie vliegtochtjes voor langdurig zieke kinderen.

Alles uit de kast op Schiphol

Afgelopen weekend was Schiphol aan de beurt en daar was werkelijk alles uit de kast getrokken om 117 zieke kinderen een mooie dag te bezorgen.

Ritjes met dikke trucks over de taxi- en landingsbanen van Schiphol, vluchten in privé-vliegtuigen over Amsterdam en omgeving, demonstraties van de politie, de brandweer, de kustwacht, en het vervoer van en naar Schiphol met een rijtje dikke trucks: niets was te gek. De luchtverkeersleiding had zelfs een extra air traffic controler ingezet om de boel in goede banen te leiden.

Schiphol TV heeft de dag mooi in beeld gebracht in onderstaande video. Wil je de foto’s zien, klik dan op deze link voor de fotopagina op de website van Stichting Hoogvliegers, daar staan twee mooie foto-albums. Onlangs waren er tevens Hoogvliegersdagen op de vliegbases Leeuwarden en Gilze-Rijen. De Hoogliegers komen ook naar het Truckstar Festival in Assen. Daar kunnen zieke kinderen een helikopter-rondvlucht meemaken.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie